Cristian Cismaru

Presedinte Asociatia My Transylvania / Manager Reky Travel / Director festival Transilvania Gastronomica

După ce a studiat economia în București, Cristian s-a îndreptat rapid către una din pasiunile sale, respectiv să călătorească prin micile satele ale ruralului românesc. În anul 2000 a înființat o agenție de turism specializată în primirea vizitatorilor străini în Transilvania pentru vacanțe culturale și active. Începând cu anul 2008, în ultima sâmbătă a lunii, Cristian organizează alături de o echipă locală un eveniment cultural numit ” Transilvanyan Brunch”. Evenimentul este găzduit în sate și se concentrează pe bucătăria tradițională și promovarea produselor locale. Agenda s-a dezvoltat, în 2018, într-o listă largă de evenimente în trei regiuni istorice (Transilvania, Oltenia și Muntenia), găzduind peste 100 de evenimente în fiecare an. Transilvania Gastronomica, un festival inițiat de Cristian în 2015, a devenit un eveniment important pentru bucătarii din întreaga țară.

Asociația pe care o conduce Cristian, My Transylvania, se bucură de aproximativ 10.000 de vizitatori pe an. De asemenea, brandul “Eat Local” este binecunoscută pentru promovarea patrimoniului rural, cum ar fi produse locale, muzica și dansurile tradiționale, meșteșugurile și producătorii locali. Împreună cu Slow Food Sibiu, co-fondat de Cristian în 2016, este un partener foarte activ pentru viitorul program al UE “Regiunea Gastronomică Europeană”, titlu acordat Sibiului în 2019.