Florin Ghioca

Jurnalist – Adevărul

România

Florin Ghioca este unul dintre puţinii jurnalişti români care îmbină scrisul cu foto-video, trecând prin radio şi televiziune.

A lucrat cu cele mai importante publicaţii din România, de la Evenimentul Zilei la Cotidianul şi de la Naţional la Adevărul. Corespondent al agenţiilor foto Gamma Photos Presse şi Hachette din Franţa,  al posturilor de televiziune Realitatea TV, Kanal D şi Prima TV.

Fotoreporter şi jurnalist corespondent în zone de conflict şi singurul român care a acoperit războiul din Afganistan în numeroase corespondenţe transmise în perioada 2007-2014, a vernisat mai multe expoziţii de fotografie de conflict, cu imagini din Teritoriile Palestiniene sau din Afganistan. A expus în cele mai importante oraşe din ţară, iar în toamna anului trecut a vernisat în premieră la Londra. Fotografiile sale se regăsesc în majoritatea publicaţiilor din România, dar şi în ziare şi reviste din Anglia, Franţa, Afganistan, Grecia, Finlanda sau Polonia.

Este jurnalist-fotoreporter agreat de către National Geographic Channel pentru a participa la “Great Migration” din Kenya.

În ultima perioadă s-a axat pe fotografia de teatru şi concerte, fiind, din 2014, fotograful oficial al Teatrului Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti şi fotograf oficial al mai multor concerte şi festivaluri. A realizat fotografii şi reportaje de la Electric Castle la Berlinale, sau de la Jazz TM la TIFF, participând la mai multe ediţii ale celor mai importante festivaluri de muzică şi film din ţară şi din Europa.

A scris numeroase cronici ale evenimentelor culturale şi a realizat sute de interviuri pentru Adevărul Live cu mai multe personalităţi ale vieţii culturale din România şi din străinătate.

www.floringhioca.ro