Chris Kemp

Profesor Chris Kemp, CEO Mind Over Matter Consultancy Ltd (MOM)

Marea Britanie

Fost… gunoier, lucrator social, promoter rock, manager de locatie si Pro vice-cancelar de universitate, Chris este fondatorul, proprietarul si directorul general al companiei Mind over Matter Consultancy, expert in cateva importante domenii, de la managementul multimii si siguranta acesteia, la continuitate in afaceri, securitate, leadership, dezvoltarea echipei, muzica sau clasificari ale genurilor musicale si dezvoltare in sport. In cursul mai multor proiecte de cercetare, a creat un numar de modele teoretice folosite acum in muzicologie, afaceri si in managementul multimii.

Profesorul Kemp este cunoscut in intreaga lume pentru munca sa de cercetare in domeniul sigurantei in locuri aglomerate si pentru eforturile sale sustinute pentru a gasi modalitatile cele mai eficiente astfel incat aceste locuri sa ramana in siguranta. Articolele semnate de el a fost publicate in nenumarate ziare de prestigiu din intreaga lume, transformandu-l intr-un lider al efortului general privind securitatea multimilor si a spatiilor de concert. Director al Yourope Event Safety Group (YES), Chris a fost invitat sa vorbeasca pe teme de securitate si de siguranta a multimilor in nenumarate conferinte organizate peste tot in lume. S-a adresat Camerei Comunelor din Regatul Unit intr-un discurs privind Securitatea la Jocurile Olimpice, dupa ce, in 2012, a fost responsabil cu pregatirea echipelor de securitate la Jocurile Olimpice si Paralimpice. De asemenea, a tinut un discurs in aula Societatii Regale de Medicina, in calitate de consilier al fortelor de ordine in cazul mai multor revolte.

A semnat mai multe carti cu teme diverse, de la fenomenul punk si hardcore, pana la managementul multimii si educatie. A lucrat mai bine de zece ani in industria muzicala, ca manager de locatie, dupa care s-a orientat catre mediul academic. A organizat si a gestionat mai bine de 3000 de spectacole sustinute de London Contemporary Dance Company sau The Royal Shakespeare Company, dar si concerte Iron Maiden sau competitii sportive, precum Campionatul Mondial de Snooker sau meciuri din campionatele de box. Are un club rock, The Pitz, care a fost votat printre primele cinci cele mai interesante locuri rock si indie din Marea Britanie. Doctorand in psihologie, Chris este profesor la catedra de Politici Publice a Edinburgh Napier University, a fost profesor la Universitatea Tehnologica din Sidney – unde a predat un curs de Siguranta evenimentelor -, si la Bucks New University – unde a sustinut cursul de managementul multimilor. Compania sa, Mind Over Matter Consultancy (MOM), ofera programe dinamice performante, cursuri creative, consultanta si studii.
www.momconsultancy.com