Laszlo Hegedus

CEO – The Multimedia Organisation

Hungary

Unul dintre primii organizatori de concerte din Europa de Est, Laszlo Hegedus a făcut muncă de pionierat, colaborând cu trupe internaționale chiar și în perioada în care blocul comunist miza pe izolare. Fost jurnalist, Laszlo și-a început munca în showbiz, ca manager artistic, în 1973 și încă din 1978 a început să promoveze rock-ul est european.

În prezent colaborează cu Multimedia Organisation, o companie înființată în 1982, în Marea Britanie. Cu sprijinul partenerilor englezi, a fondat o filială Multimedia în Berlinul de Vest, prin intermediul căreia și-a sprijinit colaboratorii din est și a organizat turnee pentru legendarii Lcomotive GT, o trupă pe care a impresariat-o, reușind să atenueze otrava “culturii capitaliste” în fața oficialităților de stat comuniste, mai ales prin faima și veniturile irezistibile ale super-starurilor. A fost ajutat de câțiva organizatori de concerte faimoși ai anilor 80, printre care Steve Parker, Norman Dugdale, Bill Graham (Santana, Rolling Stones), Jim Beach (Queen), Stewart Young (AC/DC), Harvey Goldsmiths, Dick Alen, Tony Goldring, Neil Warnock, Steve Hedges, Bob Gold, Ian Flooks, John Jackson, Rod MacSween, Barry Dickens, John Giddings, Chris Dalston, Neil Warnock, Fritz Rau sau Marcel Avram, din Germania.

Cu sprijinul acestor profesioniști, Laszlo a deschis cortina de fier, aducând în statele comuniste concerte live cu artiști rock și pop cu faimă internațională. Multimedia Organisation Ltd. a fost prima companie care a primit licențe de la guvernele est-europene pentru a co-organiza spectacole, desigur, în parteneriat cu agențiile de stat, al căror monopol era oficial. La începutul anilor 80, Laszlo a început să organizeze primele concerte în Grecia și Iugoslavia. Hegedus și-a consolidat echipe în fiecare țară și a avut ocazia de a lucra cu cei mai buni profesioniști ai vremii, dintre care mulți au devenit astăzi oameni de afaceri sau politicieni de succes. Lipsa banilor, coroborată cu costurile de producție, erau un alt handicap major în Europa de Est a anilor 70 și 80. Multimedia a început să facă parteneriate barter încă de la început și în curând a început să primească instrumente muzicale est-germane, vin roșu iugoslav, automobile Fiat făcute în Polonia sau vouchere pentru centre spa, asta dintr-o listă nesfârșită. Vom trece în revistă câteva nume de mari artiști cu care a făcut turnee în acea perioada: Santana, Elton John, Dire Straits, Stevie Wonder, Tina Turner, Queen, Genesis, Pink Floyd, Bruce Springsteen Sting sau Peter Gabriel. A avut o contribuție semnificativă în deschiderea pieței rock sovietice în perioada glasnost. În 1987, la cererea legendarului promoter American Bill Graham și cu sprijinul Comitetului Sovietic condus de Raisa Gorbaciova a organizat spectacolul de închidere al LeningradMoscow Piece March, pe Stadionul Ismaylovo din Moscova, unde a avut, printre invitați, trupe legendare, precum Santana, Doobie Brothers sau James Taylor. Cel mai faimos concert pe care Laszlo l-a organizat la Moscova s-a numit “Thank you Concert”, cu AC/DC și Metallica, în 1991.