East European Music Conference & Showcase Festival
Still loading
Cristian Radu, coordonator al programului Sibiu Capitală Europeană a Culturii în 2007, vine la  East European Music Conference

Cristian Radu, coordonator al programului Sibiu Capitală Europeană a Culturii în 2007, vine la East European Music Conference

Cristian Radu, coordonator al programului Sibiu Capitala Europeana a Culturii in 2007, se numara printre noii profesionisti din industriile creative care au confirmat prezenta la prima editie a reuniunii East European Music Conference.

Programul, care reuneste pentru prima data elita industriei muzicale europene in Romania, se va desfasura la Sibiu in perioada 27-29 iulie. Face parte din echipa si Flavius Florea, consultant juridic cu experienta in obtinerea autorizatiilor necesare desfasurarii festivalurilor si in finantarea productiilor cinematografice, care va explica la Sibiu legislatia in industriile creative. Flavius a colaborat cu institutii de prestigiu, printre care MNAC, Universal Music, Walt Disney Pictures sau ICR. A confirmat prezenta la Sibiu si si Roxana Sunica, director de marketing al Asociatiei Recolamp, o organizatie non-profit care si-a asumat obiectivul de a colecta si recicla deseurile echipamentelor de iluminat, in conformitate cu standardele europene.

FESTIVALUL, CA ACT CULTURAL INTR-O EUROPA IN CRIZA. Cristian Radu este unul dintre invitatii sesiunii inaugurale a programului East European Music Conference, care va avea loc vineri, 28 iulie, de la ora 10.15, la Sala Thalia din Sibiu. Sub titlul generic “Festivalul, ca act cultural intr-o Europa in criza”, in cadrul acestei dezbateri, profesionisti de elita din industria festivaliera europeana vor pune in discutie cele mai noi provocari, teme foarte actuale de la multiculturalism versus nationalism, la unitate versus izolare. Alaturi de Cristian Radu, la aceasta conferinta vor mai fi prezenti Fruszina Szep – Directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, Christof Huber – Presedintele Yourope, asociatia europeana a festivalurilor, totodata Director al Festivalului OpenAir St.Galen, din Elvetia, si Guido Janssens – director al companiei Emagic.

Moderatori ai acestei conferinte vor fi jurnalistii Lucian Mindruta (Digi FM) si Gordon Masson (Redactor sef IQ Magazine, Marea Britanie). Coordonator General al Programului Sibiu Capitala Europeana a Culturii in 2007, Cristian Radu este profesor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Arta Teatrala, unde preda managementul cultural, marketingul produselor culturale si regenerare urbana. Este doctor in managementul cultural si autor al mai multor carti pe aceasta tema, printre care “Managementul cultural contemporan”, “Cultura: Necesitate sau Ornament, Regenerarea comunitatilor urbane” sau “Constructia portofoliului de proiecte pentru programele Capitala Culturala Europeana”. A sustinut o serie de seminarii nationale si internationale privind managementul cultural si este profesor asociat la Universitatea Leeds Metropolitan din Marea Britanie.

AUTORIZATII, AUTORITATILE STATULUI SI INDUSTRIA ORGANIZARII DE SPECTACOLE. O tema foarte interesanta va fi pusa in dezbatere, vineri, de la ora 16:15 in Sala Mica de la Thalia, sub egida bpv Grigorescu Stefanica. Rolul autoritatilor si responsabilitatile acestora, precum si legislatia privind taxele si industria romaneasca a organizarii de evenimente (TVA, obligatia de a obtine CIF / NIF pentru artistii internationali, taxele pe spectacol, contractele de munca pentru personalul auxiliar etc), toate aceste teme vor fi prezentate de Flavius Florea, avocat senior la bpv Grigorescu Stefanica. Flavius Florea este avocat senior in cadrul bpv Grigorescu Stefanica si are experienta in oferirea de consultanta juridica pentru obtinerea autorizatiilor necesare desfasurarii festivalurilor, precum si in probleme legate de finantarea unor productii cinematografice. bpv Grigorescu Stefanica este o societate romaneasca de avocati care are in portofoliul sau unele dintre cele mai sonore nume din sectorul media din plan international.

Printre cei pentru care bpv Grigorescu Stefanica a acordat consultanta se numara Google (YouTube), Universal Music, Walt Disney Pictures, Sony Music, Sony Pictures, EMI, Chello Media (acum AMC International Network), Kintop Pictures. bpv Grigorescu Stefanica a sustinut, de-a lungul timpului, desfasurarea Festivalului de Film Evreiesc, precum si diferite vernisaje de arta organizate in Bucuresti, cum este galeria de arta contemporana LABORNA. bpv Grigorescu Stefanica a sprijinit si activitatea MNAC, ICR precum si a mai multor regizori, actori si muzicieni romani.

PRINCIPII DE SUSTENABILITATE PENTRU EVENIMENTE. Sambata, de la ora 13:15, este programata o dezbatere “verde” la Sala Thalia din Sibiu, moderata de unul dintre cei mai importanti experti europeni in sustenabilitate si strategii eco pentru festivaluri, Holger Schmidt (Go Group, Germania). Sub motto-ul “mai verzi, mai responsabile”, principiile de sustenabilitate pentru evenimentele mari vor fi puse in discutie, sub egida Recolamp, de patru profesionisti cu experienta: Monika Satkova – agent de booking pentru Pohoda Festival din Estonia, Bea Gabor – Co-fondator al Asociatiei MaiNoi, din Romania, Claire O`Neill  – Co-fondator al organizatiei A Greener Festival, din Marea Britanie, si Roxana Sunica – Director de Marketing la Recolamp. Roxana coordoneaza activitatile de comunicare, marketing si public affairs ale organizatiei non-profit fondata de General Electric, Philips Lighting si Ledvance Romania. Obiectivul Recolamp este acela de a indeplini tintele europene privind colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente de iluminat, contribuind astfel la protejarea mediului si a sanatatii populatiei. In acest sens, in cei 10 ani de activitate, a fost dezvoltata o infrastructura nationala care asigura preluarea deseurilor de la peste 12.000 de institutii de stat sau private din Romania, precum si de la populatie, prin reteaua de containere specializate Colt Verde®. Din 2007 si pana in prezent, Recolamp a colectat peste 3.500 de tone de de lampi si corpuri de iluminat au fost reciclate, iar mercurul si celelalte elemente periculoase continute de aceste deseuri nu au mai poluat ireversibil mediul prin depozitarea lor la gropile de gunoi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.