East European Music Conference lanseaza Romanian Music Export

Cea mai importanta conferinta dedicata industriei muzicale din Romania se pregateste de versiunea 2018, la Sala Thalia din Sibiu, intre 26 si 28 iulie. Dupa o prima editie in care peste 400 de persoane – participanti si invitati – din mediul cultural romanesc si european au schimbat idei si au impartasit concluzii, cea de-a doua editie continua inovatia pe piata romaneasca a evenimentelor de profil cu inca un program de avangarda: Romanian Music Export.

Astfel, primul program romanesc din zona antreprenoriala care isi asuma zona de promovare si de export muzical la nivel european, va fi gata de start odata cu editia a doua EEMC si va fi disponibil pentru participantii si invitatii la conferinta. Pe data de 26 iulie, producatori, agenti de booking, promotori si operatori culturali din Romania si Europa vor asista la un spectacol sustinut de cinci trupe romanesti, a caror selectie se va face dupa o inscriere prealabila pe platforma construita special pentru acest program. Orice trupa din Romania se va putea inscrie, cu conditia ca piesele inscrise sa fie creatii originale. Selectia se va face in doua etape, preselectia fiind facuta la nivel local, in timp ce selectia finala a celor cinci trupe va avea parte de un juriu international.

„Romanian Music Export este o platforma care lipseste din industria muzicala romaneasca. Sunt foarte multe tari in Europa care au un asemenea program, sustinut prin legi si politici culturale, care ofera finantare, suport si recunoastere tinerelor talente, dar care in Romania lipsesc cu desavarsire. E important sa intelegem ca doar impreuna,  intr-un mod coerent si unitar, putem deschide poarta  produselor muzicale romanesti pe piata internationala, e pasul firesc intr-o industrie care a cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimii ani, dar care  nu e inca reglementata corespunzator. Facem toate aceste lucruri in Sibiu, un oras care poate fi numit ca fiind o capitala a avangardei culturale europene”, spune Codruta Vulcu, organizator si fondator EEMC si Romanian Music Export.

East European Music Conference reuneste reprezentanti ai festivalurilor europene de mare anvergura (printre care Mad Cool Festival, EXIT Festival sau Roskilde Festival), producatori si manageri din industria muzicala europeana, intr-un eveniment unic ca anvergura in spatiul romanesc. EEMC e locul in care artistii, managerii, producatorii si operatorii culturali din Romania vor avea ocazia de a intalni si initia colaborari cu invitatii speciali ai conferintei.
Prezenta pe lista scurta a nominalizatilor la European Festival Awards 2017 (Promoter of the Year), EEMC a primit, dupa doar o prima editie, aprecieri din partea juriului format din cei mai importanti oameni ai industriei europene, confirmand valoarea si utilitatea unui asemenea eveniment in Romania. De asemenea, tot pe lista scurta a nominalizatilor s-a aflat si Codruta Vulcu, pentru premiul de excelenta si pasiune acordat anual de EFA.

„A fost o mare onoare pentru noi o asemenea nominalizare, dupa doar primul an de existenta al conferintei. Nevoia unui eveniment de acest fel a fost confirmata de entuziasmul cu care participantii si invitatii au primit discutiile din timpul conferintei, iar suportul industriei muzicale europene e cu atat mai valoros cu cat in Romania sunt necesare cat mai multe asemenea intalniri pentru a putea identifica ce ne lipseste pentru a avea o industrie competitiva”, mai adauga Codruta Vulcu, organizator si fondator EEMC si Romanian Music Export.

Conferinta de la Sibiu este organizata in colaborare cu AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanti promoteri din Romania, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre altii. EEMC e proiect sustinut de Kaufland Romania.
Biletele s-au pus in vanzare pe site-ul Kompostor la pretul de 190 de lei pentru cele trei zile. Un bilet asigura accesul la showcase-urile Romanian Music Export si la zilele 1 si 2 de EEMC. Achizitionarea unui bilet la EEMC ofera posibilitatea achizitionarii unui abonament la ARTmania Festival (27-28 iulie, Piata Mare din Sibiu) la pretul special de 110 lei pentru ambele zile de concerte.
East European Music Conference se deruleaza  in aceeasi perioada cu Festivalul ARTmania, contribuind la transformarea Sibiului, prin muzica si arta, intr-o veritabila Capitala a Culturii Europene.