East European Music Conference și Sibiu Sounds Festival susțin muzicienii și trupele sibiene

În urma evenimentului Sibiu Sounds Festival, în care 87 de artiști au avut oportunitatea de a se face cunoscuți publicului cu compoziții originale, o nouă ocazie le este oferită trupelor sibiene prin parteneriatul dintre Sibiu Sounds – platformă care își propune să sprijine artiștii locali, să creeze o mișcare de susținere a comunității pentru scena muzicală sibiană și East European Music Conference – cea mai importantă conferință dedicată industriei muzicale din România.

Astfel, membrii formațiilor tinere, artiștii locali independenți activi și creativi, fie renumiți sau mai puțin cunoscuți din Sibiu, vor avea acces gratuit în cadrul conferinței EEMC și posibilitatea achiziționării unui abonament la ARTmania Festival (27-28 iulie, Piața Mare din Sibiu) la prețul special de 110 lei pentru ambele zile de concerte.

Conferința va avea loc la Sala Thalia din Sibiu, între 27 și 28 iulie.

East European Music Conference reunește reprezentanți ai festivalurilor europene de mare anvergură, producători și manageri din industria muzicală europeană, într-un eveniment unic ca amploare în spațiul românesc. EEMC e locul în care artiștii, managerii, producătorii și operatorii culturali din România vor avea ocazia de a întâlni și iniția colaborări cu invitații speciali ai conferinței.

Ne bucurăm că ARTmania și EEMC recunosc potențialul creativ al artiștilor locali mai puțin promovați și fac ceva concret pentru aceștia. Sperăm ca împreună să găsim noi oportunități pentru a crește și a dezvolta aceasta comunitate”, spune Cosmin Marcu, co-fondator Sibiu Sounds.

“În Sibiu sunt multe trupe noi, tinere, care formează o comunitate pe care dorim să o sprijinim. Pentru o formație tânără, idea de a face networking cu alți artiști, producători și operatori culturali și cea de a fi la curent cu noile tendințe de pe marile scene și din afara granițelor, sunt elemente esențiale pentru dezvoltarea lor. Anul acesta, ARTmania a pus bazele proiectului Romanian Music Export prin care dorim să susținem formații tinere, locale și naționale, să se lanseze la nivel European. Cred că fără cultură și educație la nivelul formațiilor tinere nu avem cum să ne mândrim în 10 ani cu trupe românești care concertează pe marile Arene.” spune Codruța Vulcu, organizator și fondator EEMC și Romanian Music Export.

Pe data de 26 iulie, în cadrul EEMC, va fi disponibil pentru participanții și invitații la conferință, primul program românesc care își asumă zona de promovare și de export muzical la nivel European: Romanian Music Export. În cadrul lui, producători, agenți de booking, promotori și operatori culturali din România și Europa vor asista la un spectacol susținut de cinci trupe românești, care au fost alese de un juriu internațional și anume: Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Gramofone, JazzyBIT, NEXT EX și White Walls.

Programul conferinței poate fi vizitat pe site-ul www.eemusic.ro.

Formațiile tinere care sunt interesate să participe la conferința EEMC, se pot înscrie la adresa de email: [email protected], unde trebuie să menționeze numele trupei și al membrilor pentru care doresc acces.

Biletele s-au pus în vânzare la prețul de 190 lei pe site-ul www.eemusic.ro. Achiziționarea unui bilet la EEMC oferă posibilitatea achiziționării unui abonament la ARTmania Festival (27-28 iulie, Piața Mare din Sibiu) la prețul special de 110 lei pentru ambele zile de concerte.

Conferința de la Sibiu este organizată în colaborare cu AROC – Asociația Română a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanți promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre alții. Un proiect susținut de Kaufland România.

East European Music Conference – Sibiu Festival City se derulează  în aceeași perioadă cu Festivalul ARTmania, contribuind la transformarea Sibiului, prin muzică și artă, într-o veritabilă Capitală a Culturii Europene.