East European Music Conference & Showcase Festival
Still loading
Greii industriei muzicale europene lanseaza programul Sibiu – Festival City

Greii industriei muzicale europene lanseaza programul Sibiu – Festival City

Cei mai importanti reprezentanti ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, de la Rolling Stones la Robbie Williams, specialisti internationali in securitate, avocati si experti in complicatul sistem international de taxe sunt asteptati la lansarea proiectului “Sibiu – Festival City”, un program derulat in perioada 27-29 iulie, initiat de ARTmania.

Pe langa o oferta culturala bogata – concerte, expozitii, lansari de carte sau film – platforma “Sibiu – Festival City” va gazdui si prima editie a reuniunii internationale East European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergura europeana, care si-a propus sa aduca la masa dialogului peste 500 de experti, autoritati ale statului implicate in reglementarea sectorului creativ, promoteri romani si principalii operatori de pe piata internationala a festivalurilor.

Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, sau Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, care organizeaza peste 20 dintre cele mai mari festivaluri din Europa, se vor numara printre oaspetii asteptati anul acesta in Romania. Conferinta de la Sibiu este organizata in colaborare cu AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, ce are ca membri fondatori cei mai importanti promoteri din Romania, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre altii.

Sibiu – Festival City se deruleaza  in aceeasi perioada cu Festivalul ARTmania, transformand inca o data orasul intr-o veritabila Capitala a Culturii.

MISIUNE.“SIBIU – Festival City” este un proiect multicultural cu obiectivul de a reconfirma statutul orasului Sibiu de jucator important pe piata europeana a consumatorilor de cultura si a producatorilor de evenimente culturale. Cu o remarcabila traditie si experienta in organizarea si promovarea evenimentelor de anvergura, orasul Sibiu devine platforma regionala de dialog pentru toate entitatile implicate in industria spectacolului, atat din Romania, cat si din Europa, si isi asuma rolul de promotor in atragerea investitiilor internationale, cu impact direct asupra cetatenilor si a autoritatilor locale.

Aflata la prima editie, care se va desfasura inperioada 27-29 iulie, reuniunea internationala Est European Music Conference (EEMC) si-a asumat misiunea de a initia o dezbatere sanatoasa intre entitatile care activeaza in industria muzicala din Romania, incepand de la reprezentanti ai sectorului privat – organizatorii de spectacol, pana la experti internationali si autoritati ale statului direct implicate in reglementarile legislative ale acestei industrii. In contextual unei piete aflate in ultimii ani in continua crestere, promoterii locali actioneaza inca intr-un mediu confuz, cu o legislatie depasita, care nu include prevederi specifice pentru industria concertelor si a festivalurilor, astfel incat este necesara o platforma de comunicare care sa faciliteze contactul direct si problematizarile punctuale.

Organizatorii locali vor cauta solutii intr-un schimb de experienta cu specialistii internationali si cu principalii promoteri la nivel european. Fara schimbari semnificative in reglementarile aflate in vigoare in Romania, fara schimbari legislative care sa survina unor dezbateri constructive, nu putem astepta schimbari rapide sau sanatoase pe piata locala. Iar EEMC vizeaza, pe termen lung, o renastere in masura sa alinieze acest sector la standardele industriei europene de Festivaluri si Concerte.

PROGRAM SI PARTICIPANTI. Problematica amenintarilor teroriste si situatii de criza in programul conferintei de la Sibiu. Directori ai marilor festivaluri europene, editori si corespondenti ai principalelor publicatii internationale, de la Billboard la Pollstar, experti in sistemul international de taxe sau reprezentanti ai celor mai importante asociatii si institutii internationale de reglementare se vor reuni la Sibiu, la prima editie a East European Music Conference. Pe langa Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, sau Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, printre participanti se mai numara Christof Huber, directorul OpenAirSt.Gallen – cel mai mare festival din Elvetia.

A confirmat participarea si Thomas Zsifkovits – co-proprietar al companiei Barracuda Music, organizator al unor festivaluri de amploare ca Nova Rock sau Frequency sau concerte cu artisti de prima liga, precum Robbie Williams, Rolling Stones sau Mumford And Sons, Twenty-One Pilots.

Grimur Atlason, manager general al marelui festival Iceland Airwaves, un eveniment cu peste 200 de trupe in 250 de concerte oficiale programate de-a lungul celor cinci zile de festival, la care se adauga cele peste 600 de concerte care au loc in asa numitele “platforme neoficiale”.

A confirmat participarea si Chris Kemp, doctor in psihologia maselor si managementul multimii, consilier al politiei britanice invitat sa vorbeasca pe teme de securitate si de siguranta a multimilor in nenumarate conferinte organizate peste tot in lume. S-a adresat Camerei Comunelor din Regatul Unit intr-un discurs privind Securitatea la Jocurile Olimpice, dupa ce, in 2012, a fost responsabil cu pregatirea echipelor de securitate la Jocurile Olimpice si Paralimpice.

Il vom intalni la Sibiu si pe unul dintre cei mai titrati consilieri in complicatul domeniu al taxelor, Dick Molenaar, care lucreaza cu cei mai cunoscuti artisti olandezi, dar si cu sportivi sau companii si institutii care activeaza in industria muzicala.

Printre temele puse in discutie in cadrul conferintelor si seminarelor incluse in program se numara: problematica amenintarilor teroriste si situatiile de criza in cadrul festivalurilor, rolul autoritatilor statului implicate in reglementarea sectorului creativ, sarcinile si responsabilitatile lor, alaturi de teme mai punctuale, vizand securitatea si predictibilitatea festivalurilor intr-o Europa in criza, dar si dezbateri pe problematici specifice, de la managementul si controlul multimii, la clauzele cuprinse in contracte sau marketingul unui mare eveniment cultural.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.