Primii invitați confirmați la EEMC 2018

Ivan Milivojev (fondator Exit Festival), Nick Hobbs (fondator Charmenko), Albert Juncosa (booker Mad Cool Festival), Jake Beaumont-Nesbitt (consilier IMMF) si Greg Parmley (Managing Director ILMC), alaturi de multi alti promotori, manageri si organizatori de eveniment din Europa vin in Romania, la Sala Thalia din Sibiu, pentru cea de-a doua editie East European Music Conference (27 -28 iulie).

Ivan Milivojev, Nick Hobbs, Greg Parmley si Jake Beaumont-Nesbitt au confirmat prezenta lor in cadrul celei mai importante conferinte dedicate industriei muzicale din Romania. Lor li se alatura Holger Jan Schmidt, Albert Juncosa, Manfred Tari, Gordon Masson si Allan McGowan.

Ivan Milivojev este unul dintre fondatorii festivalului EXIT (Serbia, 2000) precum si a altor festivaluri importante din Serbia si regiune: Warriors Dance Festival, Sea Dance Festival, Revolution Festival si #DEV9T. Cincisprezece ani de experienta cu festivalul alaturi de proiecte precum RHCP, Franz Ferdinand, Madonna si alti artisti, sunt o dovada clara a profesionalismului si a calitatii muncii sale.

Nick Hobbs detine Charmenko – o companie internationala de impresariat si management artistic. Inca din anii 80, Nick a organizat si promovat concerte in Europa de Est, in Balcani si in Orientul Mijlociu.

Jake Beaumont-Nesbitt se ocupa de compozitorul Peter Gregson si consiliaza un numar de artisti in ceea ce priveste drepturile lor si in dezvoltarea carierei. Jake este si consilier in cadrul Forumului International de Manageri de Muzica (IMMF), o organizatie care reuneste din 24 de tari, asociatii ale reprezentantilor de artisti.

Greg Parmley este Managing Director la International Live Music Conference (ILMC) si International Festival Forum (IFF) si a implinit doua decenii de implicare in industria internationala a muzicii live. Fost redactor la IQ Magazine, Greg a devenit Managing Director la ILMC in urma cu patru ani, dupa alti opt petrecuti ca director al departamentului de continut si relatii cu media. In 2015 a lansat International Festival Forum, un eveniment de tip showcase la care sunt invitati agenti de booking si reprezentanti ai festivalurilor internationale de muzica.

A doua editie a conferintei va avea loc la Sala Thalia din Sibiu, intre 27 si 28 iulie. Dupa o prima editie in care peste 400 de persoane – participanti si invitati – din mediul cultural romanesc si european au schimbat idei si au impartasit concluzii, cea de-a doua editie continua inovatia pe piata romaneasca a evenimentelor de profil cu inca un program de avangarda: Romanian Music Export, a carui lansare oficiala va avea loc pe data de 26 iulie.

Pe data de 30 aprilie s-au incheiat inscrierile pentru showcase-ul programat pe data de 26 iulie la Sibiu. Cele peste 80 de trupe inscrise sunt acum analizate de catre juriul national Romanian Music Export, iar pe data de 18 mai se vor anunta cele 30 de trupe care merg mai departe spre juriul international.

Conferinta de la Sibiu este organizata in colaborare cu AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanti promoteri din Romania, precum Emagic, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre altii. EEMC este un proiect sustinut de Kaufland Romania.

Biletele s-au pus in vanzare la pretul de 190 lei pe site-ul www.eemusic.ro Achizitionarea unui bilet la EEMC ofera posibilitatea achizitionarii unui abonament la ARTmania Festival (27-28 iulie, Piata Mare din Sibiu) la pretul special de 110 lei pentru ambele zile de concerte.

East European Music Conference – Sibiu Festival City se deruleaza  in aceeasi perioada cu Festivalul ARTmania, contribuind la transformarea Sibiului, prin muzica si arta, intr-o veritabila Capitala a Culturii Europene.