Andrei Cosulean

Andrei Coșuleanu este unul dintre cei mai activi promotori ai voluntariatului şi responsabilității sociale din România, construind de-a lungul timpului comunităţi de oameni implicaţi în activităţi pentru a aduce schimbarea pozitivă în România. În prezent, Andrei este preşedintele Asociației Act for Tomorrow, asociaţie înființată în urmă cu 3 ani, a cărei misiune este promovarea unei culturi a responsabilității civice şi sociale în rândul cetăţenilor, astfel încât aceştia să îşi îmbunătăţească calitatea vieţii într-un mod sustenabil, fără a periclita resursele generaţiilor viitoare. Totodată este membru în Comisia pentru agricultură, dezvoltare rurală, protecţia mediului şi dezvoltare durabilă a Consiliului Economic și Social (C.E.S.), iar în ultimul an a primit distincții importante pentru activitatea de mediu, precum: Young Personality of the Year (acordat în cadrul Biz Sustainability Awards 2021) și Social Innovator (Smart City Industry Awards). Timp de 9 ani, a coordonat proiectele desfăşurate de Let’s Do It, România.

 

Andrei este specializat în problematica mediului, contribuind în ultimii 10 ani la dezvoltarea conceptului de festival prieten cu natura pentru cele mai important evenimente muzicale din România, contribuind cu propuneri legislative precum: interzicerea pungilor din plastic, creşterea taxei la groapa de gunoi şi susţinerea reciclării, interzicerea incinerării deşeurilor, sistemul de garanţie depozit, calitatea aerului şi monitorizarea lui, legea picnicului.

În cadrul Asociației Act for Tomorrow, Andrei a dezvoltat și coordonat proiecte inovatoare și cu impact asupra mediului, precum: cel mai amplu program de protejare a apelor din România – “Acționăm pentru Ape!”, primul raport de cartografiere a microplasticului în apele României, prima campanie care a introdus în România plata cu deșeuri pentru transportul public – “Schimbă PET-ul cu biletul”.