Codruta Vulcu

Codruța Vulcu este Directorul Festivalului ARTmania, East European Music Conference & Showcase Festival, Blaj aLive Festival și Romanian Music Export, precum și Vicepreședinte AROC (Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale), având o experiență de peste 17 ani în industria muzicală și un portofoliu bogat de evenimente printre care se numără și organizarea, din punct de vedere logistic și operațional, a ceremoniilor oficiate în 2019 de Sanctitatea Sa Papa Francisc pe Câmpia Libertății din Blaj.

Codruța a fost crescută în spiritul artei, având o diplomă de licenţă în Arta Fotografiei şi un master în Istoria Artei, de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. În timpul studiilor (2000 – 2005) şi-a expus lucrările artistice în expoziţii personale la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, precum şi în Muzeul de Artă Contemporană Kiasma, Helsinki. În această perioadă a fost şi corespondent de presă pentru diverse publicaţii romaneşti care acoperă unele dintre cele mai mari festivaluri europene.

Anul trecut, Codruța Vulcu a primit trofeul categoriei „The Award for Excellence and Passion” în cadrul competiției European Festival Awards, iar , la ediția din 2019 i-a fost înmânat premiul categoriei „Best Small Festival” pentru Festivalul ARTmania de la Sibiu.