Prima editie East European Music Conference aduce jucatorii importanti din industria muzicala la Sibiu

ARTmania anunta editia inaugurala a East European Music Conference (EEMC), care va avea loc la Sibiu, intre 27 – 29 iulie 2017. Conferinta va aduce la un loc reprezentati de top ai industriei europene de evenimente live pentru o serie de discutii care vor avea loc in Sala Thalia, superba cladire de secol al optsprezecelea, aflata intr-una din cele mai incantatoare si pitoresti orase medieval din Transylvania.

CONFERINTA SI INVITATI CONFIRMATI

East European Music Conference (EEMC) si-a asumat misiunea de a initia o dezbatere sanatoasa intre entitatile care activeaza in industria muzicala din Romania, incepand de la reprezentanti ai sectorului privat – organizatorii de spectacol, pana la experti internationali si autoritati ale statului direct implicate in reglementarile legislative ale acestei industrii. In contextual unei piete aflate in ultimii ani in continua crestere, promoterii locali actioneaza inca intr-un mediu confuz, cu o legislatie depasita, care nu include prevederi specifice pentru industria concertelor si a festivalurilor, astfel incat este necesara o platforma de comunicare care sa faciliteze contactul direct si problematizarile punctuale.

 

Prima editie EEMC va aduce impreuna peste 400 de experti, autoritati locale si promoter regionali, editori si corespondeti de la publicatii international importante precum IQ Magazine, Pollstar sau VIP-News, experti in taxe international si cei mai important jucatori din piata europeana festivaliera, pentru a comunica si pentru a incuraja schimbul de idei.

Printre cei care isi vor prezenta ideile la acest eveniment se numara Fruzsina Szép, Director al festivalului Lollapalooza de la Berlin, Stephan Thanscheidt, CEO al FKP Scorpio, cel mai mare organizator de festivaluri din Europa Christof Huber, Presedinte Yourope (Asociatia Europeana a Festivalurilor) si director al OpenAir St. Gallen, Thomas Zsifkovits, co-proprietar al Barracuda Music si promoter pentru Nova Rock si Frequency Festival si Greg Parmley, Presedinte al International Live Music Conference (ILMC) si al International Festival Forum (IFF).

Printre invitatii romani confirmati se numara reprezentati ai companiilor si festivalurilor mari din Romania: Mihai Paun – director Electric Castle; Guido Janssens si Laura Coroianu, de la Emagic, unul dintre cei mai importanti promotori din Romania, impreuna cu multi alti jurnalisti cunoscuti si reprezentati ai autoritatilor direct implicate in procesul legislativ al industriei. O lista detaliata a invitatilor nationali si internationali confirmati pana acum se gaseste aici: eemusic.ro/en/speakers.

Conferinta de la Sibiu este organizata in colaborare cu AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanti promoteri din Romania, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre altii. EEMC e proiect sustinut de Kaufland Romania.

East European Music Conference (EEMC) este o iniativa co-finantata de orasul Sibiu, un sustinator active al evenimentelor culturale si educationale.

PROGRAMUL CONFERINTEI

Subiecte incitante au fost deja confirmate pentru discutie, printre care rolul autoritatilor de stat, indatoririle si responsabilitatile lor, dar si alte subiecte precum siguranta si predictibilitatea festivalurillor intr-o Europa in criza, precum si alte tematici specific precum managementul si controlul multimilor, responsabilitati, drepturi ascunse in contractile si riderele artistilor internationali precum si strategii de promovare ale evenimentulor la scara larga.

Intreg programul conferintei este disponibil online.

PROGRAM CULTURAL

Cantaretul britanic Alex Clare si trupa olandeza My Baby au fost confirmati pentru a canta la inaugurarea EEMC. Artistii isi vor intalni publicul care ii apreciaza in cadrul ceremoniei de deschidere care va avea loc joi, 27 iulie, la ora 19:30 in Piata Mare din Sibiu.

Incepand cu ora 19, vinery 28 iulie si sambata 29 iulie, dupa sesiunile conferintei, toti participantii sunt invitati sa se bucure de muzica rock si goth pe ritmul unor trupe precum The Devin Townsend Project, Lacuna Coil, Tarja, You Me at Six, Beyond The Black, Riverside si Walkways, la cea de-a douasprezecea editie a celui mai vechi festival boutique din Romania, ARTmania, care are loc in Piata Mare din Sibiu.

Mai mult, la apus, delegatii sunt invitati sa se bucure de accesul la toate atractiile turistice importante din Sibiu, de la muzee, la numeroase biserici medieval si baroce sis a profite de barurile si restaurantele orasului, toate aflate intre zidurile cetatii.

Bilete pentru evenimentul care are loc in perioada 27 – 29 iulie pot fi achizitionate online la pretul de 190 de lei si ofera acces la toate conferintele, show-urile ARTmania si muzeele din oras.

LOCATIE

Orasul Sibiu, unul cele mai importante centre culturale din Romania, a fost listat intre primele 10 orase in topul anului 2017 care trebuie vizitate, conform TripAdvisor.

Conferinta va avea loc in Sala Thalia din Sibiu, o adevarata bijuterie arhitecturala, construita in 1787 de catre Martin Hochmeister, fondatorul primei librarii din Romania.

Show-urile musicale vor avea loc in Piata Mare din Sibiu, in centrul unuia dintre cele mai frumoase si pitoresti orase medieval din Transilvania. (turism.sibiu.ro/en).

Cu o arhitectura impresionanta si cu o istorie interesanta care se iveste din fiecare fatata art-nouveau, Sibiu este inundate de eleganta Transilvaniei si a ramas in funtea scenei culturale romanesti inca din secolului al nouasprezecelea, cand aici au cantat compozitori precum Strauss, Brahms sau Liszt.

In timpurile mai recente, arstisti precum Die Toten Hosen Europe, Jethro Tull, Serj Tankian, Nightwish si multi altii au “zguduit” vechile ziduri ale cetatii, in timp ce spectacolele unor artisti precum Mikhail Baryshnikov, Ohad Naharin, sau Lev Dodin, au bucurat spectatorii din teatrele orasului.